Локомотив София и Витоша Бистрица играят при 2:0 в осминафинал от

...
Локомотив София и Витоша Бистрица играят при 2:0 в осминафинал от
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Локомотив София 2:0 Витоша, железничарите с 10 души

Локомотив София и Витоша Бистрица играят при 2:0 в осминафинал от шампионата за SESAME Купа на България. Ивайло Найденов откри в добавеното време на първата част, а Алан Диас удвои в 58-ата минута. Найденов обаче беше изпъден с пряк червен картон в 68-ата минута.

Срещата на стадион " Локомотив " се предава директно по DIEMA SPORT. На уеб страницата Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от дуела. 

Първата по-интересна обстановка в мача беше още във 2-ата минута. Тогава Ненов получи извеждащ пас зад защитата на гостите. Офанзивният футболист овладя кълбото, само че се подхлъзна, а топката стигна до Славчев. Халфът насочи удар, само че след рикошет се стигна единствено до корнер. Малко по-късно Любенов не се затрудни с удар от далечна отдалеченост на Вачев. 

В 10-ата минута Кочилов центрира от корнер, а Христов продължи топката към далечната греда. Кълбото обаче се отклони от Димитров и мина рисково около вратата на домакините. 

Седем минути по-късно Алан Диас засече с глава центриране от корнер на първа греда, само че стреля неопределено в навън. В 21-ата минута още веднъж Диасотигра с глава на първа греда след центриране от нов ъглов удар, само че се получи рикошет в състезател на гостите и топката стана комфортна за вратаря Ставрев.

След четвърт час игра Юлиан Ненов центрира от следващия корнер в наказателното поле на Витоша, където Димо Бакалов бе изтърван и стреля тъкмо с глава, само че прекомерно едва и право в стража на " тигрите ".

В 37-ата минута пристигна и най-чистото състояние за Локо София в мача досега. Ненов центрира от свободен удар отдясно към далечната греда, където Божидар Кацаров бе изтърван на границата на вратарското поле и засече с левия крайник в близкия ъгъл, само че топката се озова от външната страна на мрежата.

Четири минути преди края на първата част домакините проведоха бърза контраофанзива, при която Ненов получи на центъра отляво, проби в половината на Витоша, влезе във вътрешността, финтира противник и шутира ниско от отдалеченост, само че прекомерно едва и в ръцете на Ставрев.

В последните минути „ железничарите “ натиснаха в търсене на попадение и в 43-ата Симеон Славчев даде отличен пас за Илия Димитров отляво в наказателното поле, а нападателят стреля незабавно в близкия ъгъл, само че стражът отрази в корнер. След неговото осъществяване от страна на Ненов Алан Диас засече с глава на границата на вратарското поле, само че още веднъж Ставрев бе на своето място и избави.

Голът стана факт в добавеното време на първата част. Димо Бакалов продължи с глава едно центриране отдясно към Ивайло Найденов, който влезе във вътрешността и с мощен удар от дъгата пред наказателното поле прати топката в десния ъгъл на „ замръзналия “ на място Ставрев – 1:0.

В началните минути на второто полувреме Витоша се настани в половината на Локомотив и извършиха няколко корнера, само че без да застрашат вратата на Александър Любенов.

Домакините имаха късмет за второ попадение в 53-ата минута, коато Найденов центрира отляво в наказатеното поле, където Илия Димитров стреля с глава, само че над вратата.

Столичните " железничари " обаче удвоиха преднината си пет минути по-късно. Тогава Красимир Милошев изведе отляво в наказателното поле Кацаров, който центрира паралелно на голлинията, където Ставрев на съумя да отбие добре топката и тя попадна в Алан Диас, който от метър просто я чукна във вратата за 2:0.

Локо Сф - Витоша  2:0

1:0 Ивайло Найденов 45+1'

Червен картон: Ивайло Найденов (Локомотив София) 68'

2:0 Алан Диас 58'

Локомотив : 24. Любенов, 13. Рапосо, 33. Алан Диас, 44. Кацаров, 5. Малембана, 22. Найденов ч.к. , 26. Милошев, 8. Славчев, 70. Бакалов, 9. Димитров, 94. Ненов. 

Витоша: 12. Ставрев, 5. Чарлов, 7. Кочилов, 10. Амзин, 11. Славков, 18. Петров, 21. Илиев, 41. Христов, 24. Димитров, 27. Паскалев, 77. Вачев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР